Rideterapi og special tilrettelagt ridning

  • I Karise ridefysioterapi kan vi også tilbyde rideterapi og specielt tilrettelagt ridning. Dette tilbydes til ryttere som ikke er berettiget til ridefysioterapi eller som ikke kan indgå i denne kontekst.
  • Rideterapi (1time) forgår i meget trygge rammer og behandlingen bliver tilrettelagt ud fra den enkelteste behov. Her er man som udgangspunkt med til at strigle, sadle op, ride/gymnastik på hesteryg, sadle af og nusse med hesten. Der er tid til fordybelse og nærvær med hesten. For yderligere information kontaktes ridefysioterapeut Lone Wøldike på 287991
  • Speciel tilrettelagt ridning (1 time) foregår på hold af 3 ryttere. Dette foregår ligeledes i meget trygge rammer hvor nærvær med hesten og opsadling er en del af ridningen. Opbygning og målsætning for den enkelte rytter samt for hele holdet vil bliver tilrettelagt af ridefysioterapeut inden opstart.
    • Hestene er et fantastisk terapidyr og vores heste er så gode til at mærke sin rytter og agerer ud fra de behov rytteren måtte have. Vi har gennem tiden haft rigtige gode erfaringer med bl.a at hjælpe unge og børn med skoleværing, nedsat selvværd, angst og andre sociale udfordringer.
    • ud over alle de psykiske goder der er ved rideterapi/specielt tilrettelagt ridning er der også mange fysiske goder: Hesten bevæger sig i et 3 dimensionalt mønster som er identisk med vores gangfunktion. Så via disse bevægelser trænes gangfunktionen, balance, midterlinje, stabilitet, udholdenhed, kropsbevidsthed, ånddræt og meget meget mere.